Gå til indhold

Johnny Lehto Larsen, projektleder og souschef

Et spændende arbejde i det offentlige med gode muligheder for at udvikle sig var blot én af grundene til, at Johnny Lehto Larsen valgte at søge stillingen som systemarkitekt i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, UFST. I dag har han føjet flere andre roller til på sin karrierevej i styrelsen.
""

Johnny Lehto Larsens karriere i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, UFST, viser, at der er mange veje, man som medarbejder kan gå i organisationen. Han har nemlig både været ansat som arkitekt, it-projektleder, og i dag er han souschef i kontoret Selskabssystemer.

Han er 58 år, har en Master i IT Organisation fra Aarhus Universitet og startede sin karriere i 1987 i den finansielle verden, men skiftede herefter til flybranchen og senere igen til DXC.

”I en outsourcingsforretning kom jeg til DXC, og det var i den forbindelse, at jeg stiftede bekendtskab med Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. I denne periode arbejdede jeg med alt lige fra programmering til design og projektledelse, mens jeg de sidste otte år arbejdede som teamleder og enterprisearkitekt med økonomi og produktansvar for en international betalingsgateway”, siger Johnny, der startede i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen den 1. januar 2020.

Hvorfor valgte du at arbejde i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen? 
”Idet jeg aldrig havde arbejdet i offentligt regi før, så tænkte jeg, at det kunne være spændende at prøve kræfter med Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, og jeg så, at der var mange muligheder for at udvikle sig her. Jeg søgte derfor en systemarkitekt-rolle i et kontor, som hed Viden og Processer. Kontoret havde til opgave at forny legacy-systemerne, og en del af dem kører hos DXC, hvor jeg arbejdede tidligere. Jeg kom altså til at sidde på den anden side af bordet, hvilket jeg fandt interessant.”

Hvad var din vigtigste opgave i rollen som projektleder og arkitekt?
”I Viden og Processer arbejdede jeg med metoder til at få styr på datakvaliteten i Skattestyrelsens legacy-portefølje. Her var jeg med til at gøre datagovernance mere operationel i samarbejde med Enterprisearkitekterne og datagovernance kontoret. Viden og Processer blev nedlagt ved organisationsændringen i efteråret 2021. Derefter blev jeg overflyttet til Selskabssystemer, og her blev jeg projektleder for flytningen af 3S selskabsskat til DIAS. Det er en rigtig spændende opgave, hvor der blandt andet indgår tre leverandører, som skal koordineres. I rollen som projektleder bruger jeg min arkitektviden til at kunne sætte spørgsmålstegn ved leverandørernes foreslåede løsninger inden for arkitektur, sikkerhed samt deres tidsestimater.”

Hvad er det bedste ved at arbejde som projektleder og arkitekt?
”At kunne indgå i tekniske diskussioner og sparre med leverandørerne - både omkring arkitektur og senere fejlsøgning kombineret med det at have en stor indflydelse på selve projektforløbet og løsningen.”

Hvem er dine tætteste samarbejdspartnere? 
”Nævnt i prioriteret rækkefølge: Kollegaer, SKTST, Styregruppe og leverandørerne   — Netcompany, DXC og KMD.”

 

""

Jeg synes, jeg er omgivet af gode kolleger, som er fagligt dygtige inden for deres systemer, og som jeg kan sparre med, når vi taler Udviklings- og Forenklingsstyrelsen-procedurer.

Johnny Lehto Larsen, projektleder og souschef

 

Hvad er det mest udfordrende ved at have dit job i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen?
”Det kan være en udfordring, at beslutningsvejene og eksekveringen til tider kan være langsommelige, men vigtigheden af vores arbejde nødvendiggør naturligvis, at vi er grundige.”

Hvordan føler du, at du gør en forskel med dit arbejde?
”Tre ting: Den første forskel, jeg oplever, jeg gør, er, når det lykkes at skabe et godt arbejdsklima med mine samarbejdspartnere. Det er nemlig også en forudsætning for den anden ting: At være i stand til at levere projektet til tiden. Den tredje ting er: At udtænke en ny teknisk løsning til tiden, når det oprindelige løsningsforslag ikke kunne implementeres, og så at se den alternative løsning blive implementeret og sat i produktion.”

Hvordan er balancen mellem arbejde og fritid?
”Som alle andre kan vi også godt have travlt op til de enkelte delreleaser, men det bliver som regel efterfulgt af en mere rolig periode. Det er meget svingene, og det passer mig personligt fint.”

Hvad kan du fortælle mig om dine kolleger?
”Jeg synes, jeg er omgivet af gode kolleger, som er fagligt dygtige inden for deres systemer, og som jeg kan sparre med, når vi taler Udviklings- og Forenklingsstyrelsen-procedurer.”

Er der noget, jeg mangler at få med for at fortælle din historie bedst muligt? 
”Jeg synes, det er rigtig positivt at kunne deltage i forskellige vidensdelingsfora på tværs af organisationen. Jeg deltager i PL-CoP’en og i Domænearkitekt Cop'en.” 

Mød flere medarbejdere