Gå til indhold

Benjamin Maksuti, udvikler

Benjamin Maksuti arbejdede for Udviklings- og Forenklingsstyrelsen som konsulent i et privat firma. Men sidste år valgte han at lade sig rekruttere som udvikler i styrelsen.
""

Som medarbejder i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen benytter Benjamin Maksuti sig af den store fleksibilitet, som hjemmearbejdsdage giver mulighed for. Hjemmearbejdsdagene betyder, at han oplever at kunne være mere til stede, når hans lille datter har mest brug for ham, og samtidig have mere indflydelse på sine opgaver, selv om det ofte bliver på skæve tidspunkter.​​​​​​​

Benjamin er 33 år og cand.polyt. i digitale medieteknologier med en bachelor i software engineering. Han var senior it-konsulent hos Visma (Twoday) med UFST som kunde i næsten fem år, før han begyndte at arbejde som udvikler i UFST i slutningen af 2022.

Hvorfor valgte du at arbejde i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen?

”Efter at have været på programmet som ekstern konsulent i fem år hvor jeg oplevede, hvor spændende ICE-projektet er, ville jeg gerne fortsætte med at kunne sætte mit præg på programmet og få større indflydelse.”

Hvad er din vigtigste opgave i rollen som udvikler?

”Som udvikler hos ICE har jeg fået til opgave at stå for datakontrollen mellem flere teams, så de forskellige komponenter snakker sammen. Jeg står også for at udvikle og forbedre vores dokument-dannelse og udsendelses-system, så borgerne snarest vil kunne modtage deres ejendomsvurderinger.”

Hvad er det bedste ved at arbejde som udvikler i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen?
”En masse varierende og udfordrende opgaver. Man har også meget indflydelse på, hvordan opgaven bliver løst, da der bliver lyttet meget til én.”

(artiklen fortsætter under billedet)

Det kan være ret udfordrende at have styr på alle forretningstermerne, da det er nogle komplekse problemer, som skal løses og holdes styr på..

Benjamin Maksuti, udvikler

 

Hvem er dine tætteste samarbejdspartnere?

”Det kan både være i UFST, i den øvrige del af Skatteforvaltningen eller blandt eksterne interessenter. Som dataansvarlig snakker jeg dagligt med mange teams i programmet, så vi alle følger de samme retningslinjer. Jeg er også ofte i dialog med Vurderingsstyrelsen, da det er dem, som skriver indholdet af dokumenterne, som skal genereres. Tidligere har der også været brug for at snakke med eksterne leverandører såsom e-boks, Strålfors og Netcompany for at kunne udsende breve til borgerne.”

Hvad er det mest udfordrende ved dit job i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen?

”Det kan være ret udfordrende at have styr på alle forretningstermerne, da det er nogle komplekse problemer, som skal løses og holdes styr på. Men så er det godt, at vi har en god dialog med jurister og fagfolk, som kan deres kram og hurtigt kan hjælpe én videre.”

Hvordan føler du, at du gør en forskel med dit arbejde?

”Selvfølgelig er dét at løse en opgave med til at give følelsen af at gøre en forskel. Men jeg har det allerbedst, når jeg kan hjælpe andre videre i deres arbejde, så vi som helhed kan gøre en forskel.”

Hvordan er balancen mellem arbejde og fritid?”

Jeg har en datter på 3 år og en anden på vej her i slutningen af maj. At kunne arbejde hjemmefra giver mig en fleksibilitet, så jeg kan aflevere hende i børnehave og hente hende tidligt. Så kan jeg arbejde videre, når hun sover. Det gør, at jeg har flere timer i hverdagen, som jeg kan bruge sammen med hende og nyde familielivet.”

Hvad kan du fortælle mig om dine kolleger?

”I vores team Udsendelse har vi et rigtig godt samarbejde, hvor vi hjælper og sparrer med hinanden. Vi spiser altid frokost sammen og har ofte brætspilsaftener.” 

Mød flere medarbejdere