Gå til indhold

Anni Rander, teamleder og agil coach

“Vi er mange forskellige profiler i UFST, og der er plads til alle - også dem, der elsker at nørde og specialisere sig inden for et specifikt felt. Og smøger man ærmerne op og tager fat, kan man få masser af ansvar.”
Anni Rander, teamleder og agil coach i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Hvilke typer opgaver sidder du typisk med til daglig? 

Som teamleder er det min rolle at stå for den daglige ledelse af et agilt team, der består af undervisere og udviklere af klassisk agil projektledelses-undervisning. Som agil coach tager jeg også selv ud for at undervise eller facilitere. Og så bruger jeg meget tid sammen med teamet på at udvikle undervisningskoncepter og strategier for, hvilken undervisning vi skal levere fremadrettet til vores mange kolleger i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. 

 
Hvordan bruger du din uddannelse i dit arbejde? 

Faktisk er jeg oprindeligt uddannet folkeskolelærer, så det lå bestemt ikke i kortene, at jeg skulle ende her i UFST. Men jeg har altid haft en interesse for it og tog senere en cand.it. Siden har jeg bl.a. undervist på It-universitetet og efterhånden arbejdet med it-udvikling i mange år. 

Så min vej til UFST har været ret utraditionel, og selvom jeg ikke arbejder som folkeskolelærer mere, trækker jeg alligevel meget på min erfaring som underviser i min rolle som agil coach. Man kan nok sige, at jeg er et meget godt eksempel på, at ens uddannelsesmæssige baggrund ikke behøver at spænde ben for en karriere i UFST.  
 

Min vej til UFST har været ret utraditionel, og selvom jeg ikke arbejder som folkeskolelærer mere, trækker jeg alligevel meget på min erfaring som underviser i min rolle som agil coach. Man kan nok sige, at jeg er et meget godt eksempel på, at ens uddannelsesmæssige baggrund ikke behøver at spænde ben for en karriere i UFST.

Anni Rander, Teamleder og agil coach

Og er der noget, man gerne vil blive bedre til – ja, så er der rig mulighed for at komme på kursus eller efteruddanne sig i UFST. Fx er jeg lige nu i gang med en efteruddannelse i teamledelse. Det er vildt luksuriøst, at man har mulighederne for at udvikle sine kompetencer på den måde. 
 

Hvad synes du, er det mest spændende ved dit arbejde?   

Det motiverer mig at gøre en forskel og hjælpe andre til at blive dygtigere gennem relevant undervisning. Det er især spændende, når vi i teamet får lov til at udforske, hvor der er et undervisningsbehov og på den baggrund udvikle undervisningskoncepter. I UFST er der generelt stor tillid til medarbejdernes opgaveløsning, og den frihed det giver, gør kun arbejdet sjovere for en specialist som mig. Derudover er det enormt givende at være en del af en mangfoldig arbejdsplads, hvor det faglige niveau er så højt. Dét at mange af os kommer fra forskellige baggrunde, giver nogle fede perspektiver til opgaveløsningen. 
   

Hvad vil du sige til andre som overvejer at søge job i UFST?   

UFST er en unik arbejdsplads med højt til loftet og gode udviklingsmuligheder. Så jeg kan kun anbefale at søge job i UFST uanset ens tidligere erfaring. Vi er mange forskellige profiler i UFST, og der er plads til alle - også dem, der elsker at nørde og specialisere sig inden for et specifikt felt. Og smøger man ærmerne op og tager fat, kan man få masser af ansvar. Samtidig er der så mange gode mennesker i UFST, der vil hinanden det bedste, og som er vildt motiverede for det, de laver. Det er inspirerende! 

 

Mød flere medarbejdere