Gå til indhold

It-tilsynet vurderer, at det er muligt at overholde tidsplan for 2020-vurderinger

It-tilsynet vurderer, at det er muligt at komme i mål med de endelige 2020-vurderinger i 2024, men det kræver proaktiv indsats, stram styring og gennemførelse af en række tiltag, som Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er i gang med at implementere.

It-tilsynet har fra oktober 2023 – februar 2024 undersøgt, om release- og udsendelsesplanerne for 2024 er realisérbare, og gør det muligt at nå målet om at udsende alle 2020-vurderinger for ejerboliger inden årsskiftet.

Dette forudsætter, at Implementeringscenteret for ejendomsvurderinger (ICE) kan indfri den forudsatte releaseplan.

Det vurderes muligt, men det kræver en proaktiv indsats og stram styring, samt at en række planlagte tiltag gennemføres.

It-tilsynet anerkender, at der er sket forbedringer, og at de ibrugtagne dele af programmet fungerer og opleves brugervenlige. Der er dog fortsat tale om et program med høj risiko.

”Vi er tilfredse med, at It-tilsynet anerkender vores fremskridt i perioden, og at de mener, at vores plan for udsendelser i 2024 er realisérbar. ICE er et utrolig komplekst og vanskeligt it-projekt, hvor der er betydelig risiko for forskydninger undervejs. Grundlæggende står programmet et fornuftigt sted og følger fortsat planen, som gør det muligt for Vurderingsstyrelsen at udsende alle 2020-vurderinger for ejerboliger i 2024,” siger fagdirektør i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, Mette Ring Rossing.

15 anbefalinger skal få programmet tættere på mål
It-tilsynet har på baggrund af undersøgelsen givet 15 anbefalinger, der skal bidrage til at holde planen for 2024. Anbefalinger vedrører bl.a. styring, test, ledelse og data.

Anbefalingerne er værdsatte af programmet, som følger dem og allerede er i gang med implementeringen. Blandt andet er programledelsen blevet styrket, testorganisationen udliciteret, og der er igangsat yderligere tiltag, som skal sikre, at ICE fremover kan modtage fællesoffentlige data.

”Vi har løbende en god og tæt dialog med It-tilsynet, og værdsætter deres kvalificerede rådgivning og anbefalinger. De har i den aktuelle rapport en række anbefalinger, som vi er enige i og vil følge, og flere dele er allerede implementeret,” udtaler Mette Ring Rossing.

Læs mere om It-tilsynets trykprøvning her.